Hip hei ja hei sun heiluvilles. Tanaan oli hyva paiva. Tai no, kello tosin on vasta nelja iltapaivalla, etta kylla hostsisko viela ehtii tankin paivan pilaamaan.

Mutta jospa vaikka asiaan. Tanaan tapahtui vaikka ja mita. Eilen hostmama sano mulle etta huomenaamuna taa meidan unikeko (tarkottaen siis toki allekirjoittanutta) saa nukkua pidempaan. Ei siina, myhailin tyytyvaisena vaan enka kysellyt sen enempaa. Normiaamuina hostmama tulee herattamaan 5.09 aika tasan :D Ja tana aamuna herasin ekaksikin hirveeseen ukkosmyrskyyn joskus viiden aikaan. No ajattelin et meen takasin nukkumaan, kun hostmama sano etta voin nukkua pidempaan kun normaalisti. Ajattelin et johkii seittemaan tai jotain. Paskanmarjat. Kello oli - jopa - 5.19 kun hostmama tuli herattelemaan. Etta se siita nukkumisesta sitten. Noh, vaantaydyinpa silti suihkuun ja ajattelin etta hitto, tasta tulee hyva paiva. Etta meilla tulis olemaan koulussa joku tapahtuma (josta siina vaiheessa en tiennyt sen enempaa) ja mentais kouluun normaaleissa vaatteissa. Niin sita sitten mentiin. Meinasin kastua jo bussipysakille juostessani ihan likomaraksi. Ja kylla aiti, mulla oli sateenvarjo paani paalla. Se vaan ei ihan kamalasti auta, jos vetta tulee lahinna vaakatasossa. Suomeksi sanottuna, vetta tuli kun esterin perseesta ja taalla oli niin kylma, etten olis koskaan uskonut tropiikissa voivan olla niin kylma. Ihan tuntui kotoisalta - kun olis Suomessa taasen :D

Mutta siis. Paiva alkoi just niin tylsasti kun muutkin paivat. 7.30-9.35 espanjan KIRJALLISUUTTA. Ymmarran, ymmarran. Melkein ymmarsin jotain mita se opettaja selitti. No ei siita sen enempaa. Meilla siis oli jonkunlainen tilaisuus koululla (edellisena paivana piti maksaa 500 colonia, ja siihen sisalty paasylippu ja se etta saa tulla normivaatteissa kouluun. Normipaivinakin voi tulla normivaatteissa kouluun, mut sillonkin pitaa vissiin maksaa joku 200 colonia. Aika rahastusta. Mut kuulin vahan juttua et koulu ois ihan PA ja sen takia esmes meijan opettajat vaihtuu vahan valia. Tai siis.. ne "sairastuu" usein, eika koskaan palaa kouluun. Mysteeri.). Se oli siis sellanen, etta meijan koululle tuli vissiin ala-aste kans. Ala-aste + "colegio, secundaria"-mikaonkaan = joku 200 oppilasta. Aika saalittavaa :D Ma kun luulin etta Vihdin Lukio on pieni. Taa tilaisuus oli siis koulun liikuntasalissa, siel on sellanen "viherio" sisalla. Totta kai, kun maan kansallisurheilu on kuitenkin futis, koululla on joku kolme futiskenttaa. Meijat istutettiin luokittain viherion ymparille ja salin paadyssa oli ihan kipeet kaiuttimet ja jotain kauko-ohjattavia autoja. Yhtakkia alkaa soimaan musiikkia ihan sikalujalla (ihan kun olis jossaa konsertissa ollu) ja sielt jostaa paadysta sinkoaa kolme kauko-ohjattavaa autoa. Naa oli ilmeisesti jotain bensalla kayvia, jos ihan oikein ymmarsin. Ja vauhtia niilla oli varmaan jotain 40km/h. Ihan mielettoman lujaa kulki niin pieniks autoiks. Viherion keskella oli hyppyrit ja kaikki. Nooooo, jonkun aikaa ne niit pyoritteli siin ja sit sain tietaa et joka luokasta (kutosesta ylospain) valitaan kolme kilpailijaa ajamaan kilpaa kauko-ohjattavilla autoilla. Tosin, ne oli sellasia akulla varustettuja, jotka ei kulje niin hirmu lujaa. Joka luokalta (vuositasoilla tosiaan on vaan yks luokka. Sillee et esmes kutosia on vaan yks luokka, seiskoja vaan yks luokka jne. Paitsi etta "kymppiluokkia" on kaks, mut meiltakin valittiin vaan kolme edustajaa). Kilpailijat valittiin summanmutikassa nostamalla kirjekuoresta lappuja, joissa oli sen luokan oppilaiden nimia. Olin oikeestaan aika varma, ettei mun nimea edes ole siela kirjekuoressa. Ja sielt sitten. Kun ne rupes arpomaan kymppiluokan kilpailijoita. Niin eikohan heti toisena tullut mun nimi sielta sitten. Toki, olisin voinu kieltaytya, mut mietin et whattheheck, naa on just niit kokemuksia mita tulin tanne hakemaan - jotenka siis suostuin.

Kauko-ohjattavia autoja ajettiin aina luokka-aste kerrallaan. Eka ajo ne kolme kilpailijaa kutosluokalta. Sen jalkeen seiskat, kasit, ysit ja sitten me. Menin sinne viheriolle ja ajattelin et ei hitto, nolaan itteni niin totaalisesti, en ma osaa tallasia ohjata :D Etta ei tasta tuu yhtaan mitaan. Ja.. oikeestaan en muista siita mun ohjailemisesta paljon mitaan, mut voitin kuitenkin :D Se oli jotenkii ihan uskomatonta. Olin ihan varma etta oon viimenen, koska olin ainut tytto ja pojat on aina parempia tollasissa. Mut ei :D Voitin. Sain sellasen laukun, joka on ihan janna. En nyt erityisesti tykkaa siita, mut se on ihan kateva. Sen jalkeen kun kaikki oli kisaillu, oli finaali :D Kaikkien luokka-asteiden voittajat kilpaili keskenaan. No.. en voittanu. Mut olin toka :D Se ei kyl ihan riittany valitettavasti palkintoon :D Mut se ois ollu vaan joku tyhma t-paita :D En ma tarvii sellasia. Mut oli ihan kivaa kyl.

Tekis ihan himona mieli Fazerin sinista. Ette koskaan uskokaan kuinka taa suklaa taalla on niin suolesta :D Ja muutenki karkit. SAA LAHETTAA! :D .. josta tulikin mieleeni etta taidan olla tavallisen tampio kylla. Unohdin sen hiton osotteen taas :D Jos vaikka ens kerralla muistaisin.

Ja sit tan kerran marmatukset hostsiskosta. Serkkupoika ehdotti et josko sanoisin sille jotenkin kohteliaasti et pitais paansa kiinni. Mut taa onkin sellanen tapaus prinsessa, ettei taida onnistua ilman etta se loukkaantuu. Joten siis, paatinpa olla valittamatta siita etta loukkaantuuko neiti vai ei, ja sanon sille aina kun se rupee marmattaa mulle jotain etta joojoo aiti. Tanaankin se rupes sepittaa mulle jotain koulusta ja siita kuinka mun pitaa opiskella ihan himona et parjaan esmes jossaa biologian kokeessa. Voivoivoi etta se pisti oikeesti adrenaliinin virtaamaan. Arsyttaa kun mun kielitaidolla sille ei hirveesti viela seliteta etta miks mun ei tarvii saada kymppeja kokeista. Koulun rehtorin kanssa ollaan nimittain sovittu, etta me vaihto-oppilaat tehdaan kokeet vaan harjotuksen vuoks. Etta silla ei oikeestaan oo merkitysta etta mita tuloksia me niista saadaa. Tietenkaan me ei voida vedella mitaan kymppeja niista kokeista. Ainakaan nain alkuvaihessa. Sori nyt vaan Maria Fernanda, mut nain se vaan on. Et ehka ma osaan pitaa huolen omasta opiskelustani, kiitosvaan. Ehka ma oon puhunut rehtorin kanssa naa asiat, ehka ma tiedan mita multa vaihto-oppilaana odotetaan ja mita ei. Ma en tarvitse mitaan 14-vuotiasta neuvomaan mua opiskelussa. Kumma juttu ettei se ymmarra.

Kiitos ja kumarrus. Seuraavaan kertaan. Yritan muistaa sen osotteen ja yritan saada kuvia laitettua tanne myos. Mm siita hemmetin koulupuvusta :D